Over Ons

SYNTHOS BREDA

Synthos Breda B.V. is de Europese producent van het halffabricaat expandeerbaar polystyreen (EPS). Geëxpandeerd polystyreen is een witte kunststof, in de volksmond piepschuim genoemd. Het wordt al meer dan 50 jaar voor allerlei doeleinden toegepast. EPS is van oorsprong bedoeld als isolatiemateriaal en daarin kent het ook haar grootste toepassing. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor verpakkingen en producten in de grond-, weg- en waterbouwsector. De organisatie levert aan afnemers in Europa, Azië en Zuid-Amerika. Daarmee is Synthos een wereldwijde leverancier van EPS.

Synthos Breda is gericht op het productieproces op de site in Breda waar wij continu, 24 uur per dag en 7 dagen in de week produceren. Wij hebben ongeveer 100 medewerkers in dienst die zorg dragen voor de productie, onderhoud, logistiek en kwaliteitsborging. Het beleid van Synthos Breda B.V. op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit is gericht op continuïteit van de bedrijfsactiviteiten. Wij zijn onderdeel van een groter Pools concern, Synthos SA, maar in Nederland zijn wij de enige locatie met ongeveer 120 medewerkers.

 

SYNTHOS STYRENICS SERVICES

Synthos Styrenics Services is het Europese Shared Service Centre van alle Synthos vestigingen in Europa. Het Shared Service Centre omvat onder andere de afdelingen Sales, Finance, Supply Chain, Research & Development (Technology center) en IT. In het Technology Center in Breda vindt het onderzoek, de ontwikkeling en het testen van EPS producten en productieprocessen plaats.

Hier hebben wij ongeveer 20 medewerkers in dienst die zorg dragen voor het onderhouden van contacten met onze wereldwijde klanten en dat vraagt om een diversiteit aan nationaliteiten die werkzaam zijn binnen ons bedrijf.